EPTE - bij chronische peesklachten

EPTE

Wat is EPTE?

EPTE is een afkorting voor Echogeleide Percutane  Therapeutische Electrolyse. Het is een nieuwe en innovatieve behandelmethode die gebruik maakt van echografie en elektrische stroom om chronische peesklachten te behandelen. Het bevordert de genezing van beschadigd weefsel. Wat EPTE zo uniek maakt, is de precisie en gerichtheid van de behandeling. Door het gebruik van echografie, kan de naald nauwkeurig geplaatst worden op de exacte locatie van de peesklacht. Dit zorgt voor een doelgerichte aanpak. 

Wanneer kan EPTE ingezet worden?

EPTE is een goede behandelmethode voor verschillende soorten chronische (langer dan 3 maanden aanwezige) peesklachten. Denk bijvoorbeeld aan klachten aan de achillespees, elleboogpees (bijvoorbeeld een tenniselleboog) en kniepees. Ook bij de behandeling van voetklachten wordt EPTE veel ingezet, denk hierbij aan hielspoor, fasciitis plantaris en enkelverstuikingen.

De EPTE behandeling 

Bij EPTE wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde technologie. Een dunne naald wordt onder begeleiding van echografie rechtstreeks in het aangedane weefsel ingebracht. Door middel van een lichte elektrische stroom, wordt de pees gestimuleerd. Dit versnelt het herstelproces en verlicht de pijn. Tijdens de behandeling kun je zelf meekijken op de monitor van het echo-apparaat.

Is EPTE een pijnlijke behandeling?

Het inbrengen van de naald kan wat ongemak veroorzaken, maar over het algemeen wordt EPTE als een vrijwel pijnloze behandeling beschouwd. Er wordt gebruikt gemaakt van een heel dunne naald (vergelijkbaar met de naald die bij acupunctuur wordt gebruikt). Sommige mensen ervaren een lichte tinteling of een gevoel van warmte in het behandelde gebied. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt snel na de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde EPTE behandelingen kan variëren. Dit is afhankelijk van de ernst van de klachten en je reactie op de behandeling. Over het algemeen worden meerdere behandelingen aanbevolen. Meestal tussen de 3 en 6 sessies, met een tussenpoos van een week.

Wil je meer informatie over EPTE? Neem dan gerust contact met ons op.

Henk Jansen

Henk Jansen

Fysiotherapeut

Henk heeft jarenlange ervaring als fysiotherapeut. Naast algemene fysiotherapie, heeft Henk zich gespecialiseerd in peesklachten. Met behulp van EPTE kan hij langdurige peesklachten doen afnemen of zelfs helemaal verhelpen!

Contracten met verzekeraars