Hernia - Fysiozorg

Hernia

Hernia

Wat is het?
Een hernia (of rughernia) is een uitstulping van de tussenwervelschijf die tegen een zenuwwortel drukt. Hierdoor raakt deze zenuw geprikkeld/geïrriteerd en krijg je pijn in de rug en/of been. Deze pijn treedt specifiek op in het verloop van de zenuw en gaat vaak gepaard met tintelingen.

Voorkomende klachten/symptomen
De pijn treedt specifiek op in het verloop van de zenuw en gaat vaak gepaard met tintelingen. Soms veroorzaakt het zelfs uitval van de spierfunctie en het gevoel.

Behandelmogelijkheden
De therapie bij een hernia behandeling is door de jaren heen nogal eens gewijzigd. De therapie bij Fysiozorg Rijssen is geschikt voor zowel mensen die geopereerd zijn aan een hernia, als voor mensen die een hernia hebben en niet geopereerd zijn of kunnen worden. De hernia behandeling bij Fysiozorg bestaat met name uit het versterken en stabiliseren van de kleine spieren rondom en tussen de wervels van de onderrug.

Bas Woesthuis

Bas Woesthuis

Fysio- en manueel therapeut

Heb je een hernia? Bij Fysiozorg hebben we veel ervaring bij de behandeling van een hernia. Bas is aangesloten bij het Rugnetwerk Twente en helpt je graag!

Contracten met verzekeraars