Artrose - Fysiozorg

Artrose

Artrose

Wat is het?
Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en op den duur zelfs helemaal kan verdwijnen.

Voorkomende klachten/symptomen
Artrose, in de volksmond vaak (rug)slijtage genoemd, is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en op den duur zelfs helemaal kan verdwijnen. Als reactie hierop zal het bot de druk op het gewricht willen verminderen. Het bot zal het dragende oppervlak vergroten. Het gewricht kan daardoor uitsteeksels vormen, dikker worden en misvormd raken. Bewegingen zullen dan zeer pijnlijk worden en daarom zult u vaak de neiging hebben om het gewricht weinig te bewegen. Door het niet of weinig bewegen van de gewrichten, zal je stijf worden en zullen de spieren verslappen.

Behandelmogelijkheden
Bij Fysiozorg zullen de therapeuten bij slijtage op een verantwoorde en gecontroleerde wijze samen met je aan het werk gaan. Het aangedane gewricht zal gereactiveerd en gemobiliseerd moeten worden. Hierdoor zal het bewegen weer mogelijk zijn. De opnieuw ontstane bewegelijkheid zal onderhouden moeten worden door veel te trainen.

Tom Binnenmars

Tom Binnenmars

Fysiotherapeut

Tom is een fysiotherapeut die veel ervaring heeft met patiënten met artrose. Neem gerust contact op voor advies of voor het maken van een afspraak!

Contracten met verzekeraars