Ergotherapie in Rijssen - Snel geholpen - Directe samenwerking met Fysio

Ergotherapie

Welkom bij Ergozorg Rijssen! Een in Rijssen gevestigde praktijk voor ergotherapie. Naast ergotherapie bieden wij ook fysiotherapie, hetgeen een multidisciplinaire samenwerking mogelijk maakt. 

Wat doet een ergotherapeut?

Bij de ergotherapie staat zelfredzaamheid en behoud van zelfstandigheid centraal. Eten koken, het huishouden en hobby’s uitvoeren lijken allemaal zo vanzelfsprekend. Door lichamelijke en/of psychische klachten kan het echter zo zijn dat je moeite ervaart tijdens het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Door het geven van advies, trainingen en het (preventief) inzetten van hulpmiddelen kan een ergotherapeut je hierbij helpen. Samen met jou wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op:

  • Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen en Huishoudelijke Dagelijkse Levensverrichtingen (het adviseren over aan- en uitkleden, douchen, koken, eten, huishouden en het eventueel inzetten van hulpmiddelen hierbij).
  • Mobiliteit (hulp bij het adviseren en leren omgaan met bijvoorbeeld een scootmobiel, driewielfiets, rolstoel etc.).
  • Adviseren over het verkleinen van valrisico’s in huis.
  • Omgaan met belasting/belastbaarheid.

De behandeling van de ergotherapeut vindt meestal bij je thuis plaats. Zo worden de activiteit en de omgeving zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Indicaties voor ergotherapie

Verschillende factoren/aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat de ‘normale’ dagelijkse handelingen minder vanzelfsprekend zijn. Je kunt daarbij denken aan de volgende zaken:

De ergotherapeut werkt zo nodig samen met andere disciplines, denk hierbij bijvoorbeeld aan de fysiotherapeut, de gemeente (WMO) en/of de thuiszorg.

Heb ik een verwijzing nodig voor ergotherapie?

De ergotherapie is direct toegankelijk, dit zorgt ervoor dat een verwijsbrief niet nodig is. Vraag ons gerust om advies.

Wordt ergotherapie vergoed?

Vanuit de basisverzekering heb je jaarlijks recht op 10 uur ergotherapie. Dit gaat ten koste van het eigen risico. Vanuit een aanvullend pakket worden er soms extra uren vergoed, deze uren gaan niet ten koste van het eigen risico. Wij adviseren je graag over mogelijkheden.

Afspraak maken

Heb je klachten en wil je weten of de ergotherapeut je kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!

 

Ergozorg Rijssen is een onderdeel van Fysiozorg Rijssen.

Ergotherapie

Sophie Hobert

Ergotherapeut

Sophie is ergotherapeut bij Ergozorg Rijssen en kijkt graag samen met jou naar wat je belangrijk vindt en zoekt samen met jou naar mogelijkheden en aanpassingen. Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of voor het maken van een afspraak.

Sophie staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en is tevens werkzaam in het Medisch Spectrum Twente.

Contracten met verzekeraars