Manuele therapie - Fysiozorg

Manuele therapie

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten zodat hierdoor de houding en totale beweeglijkheid van het lichaam verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken op de gewrichten die onvoldoende of niet beweeglijk genoeg zijn.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt zijn: nekklachten, klachten aan de lage rug en schouderklachten. De effecten van een behandeling met manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Binnen Fysiozorg Rijssen is een manueel therapeut werkzaam. De kosten van manuele therapie kunnen gedeclareerd worden via de zorgverzekering. De vergoeding van manuele therapie is afhankelijk van de aanvullende polis van de zorgverzekering.

Voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Bas Woesthuis

Bas Woesthuis

Fysio- en manueel therapeut

Bij Fysiozorg is Bas werkzaam als manueel therapeut. Hij is met name gespecialiseerd in het behandelen van nekklachten, klachten aan de lage rug en schouderklachten en is aangesloten bij het rugnetwerk.

Contracten met verzekeraars