Dry Needling - Fysiozorg

Dry Needling

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode gericht op het ontspannen van spieren in het gehele bewegingsapparaat. Bij dry needling wordt gericht in een triggerpoint (in de volksmond spierknoop) geprikt. Het aanbrengen van de naald voel je bijna niet. Een triggerpoint zorgt voor een verharding in de spier, wat klachten als pijn en stijfheid, bewegingsbeperkingen, verminderde kracht, pijn-ontwijkend gedrag (anders gaan bewegen), hoofdpijn, aangezichtspijn of krampen met zich mee kan brengen in de aangedane spier(en). Doordat de triggerpoint geprikt wordt, ontspant de spier middels een reflexmatige aanspanning (krampen van de spier).  Hierna is er direct minder pijn en het vergroot de beweeglijkheid.

In deze video zie je dat het naaldje gericht in de schouderspier wordt geprikt, waarbij de spieren rondom de schouderkop zich aanspannen. Dit zijn de trillingen die je ziet.

Tom Karperien fysio-min

Tom Karperien

Fysiotherapeut

Tom Karperien is een ervaren fysiotherapeut die gespecialiseerd is in dry needling. Neem gerust contact op voor advies of voor het maken van een afspraak!

Contracten met verzekeraars