Nekhernia - Fysiozorg

Nekhernia

Nekhernia

Wat is het?

Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf (de schokdemper). Deze uitstulping drukt tegen een zenuwwortel, waardoor deze geprikkeld/ geïrriteerd raakt en daardoor ervaar je pijn in de nek en/of arm. Bij een nekhernia bevindt deze uitstulping tussen één van de nekwervels.

Voorkomende klachten/symptomen nekhernia

De pijn die men ervaart bij een nekhernia, treedt specifiek op in het verloop van de zenuw en gaat vaak gepaard met tintelingen. Soms kan bij een nekhernia zelfs de spierfunctie en het gevoel uitvallen.

Behandelmogelijkheden bij een nekhernia

De therapie bij een nekhernia behandeling is door de jaren heen nogal eens gewijzigd. De therapie bij Fysiozorg Rijssen is niet alleen geschikt voor mensen die geopereerd zijn aan een nekhernia, maar ook voor mensen die niet geopereerd zijn of kunnen worden. De nekhernia behandeling bij Fysiozorg is er op gericht om de kleine spieren rondom en tussen de nekwervels te versterken en te stabiliseren. Onze methode verhoogt daarmee de kans dat een operatie niet nodig is.

Bas Woesthuis

Bas Woesthuis

Fysio- en manueel therapeut

Heb je een nekhernia? Bij Fysiozorg hebben we veel ervaring bij de behandeling van een hernia. Neem gerust contact op met Bas voor advies of voor het maken van een afspraak!

Contracten met verzekeraars