Hoofdpijn en migraine - Fysiozorg

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn

Hoofdpijn en migraine

Vaak wordt hoofdpijn/migraine geaccepteerd, omdat het iets is wat blijvend terugkomt en waar we moeilijk grip op krijgen. Je kunt echter een aantal aanpassingen in je leefstijl doen, waardoor de migraine minder vaak aanwezig kan zijn!

Daarbij is het belangrijk dat je achterhaalt of er verbanden zitten tussen het ontstaan van migraine/hoofdpijn en bepaalde leefstijlfactoren. Wist je dat voedingsstoffen invloed kunnen hebben op het ontstaan van hoofdpijn/migraine? Dit is echt zo! Een eetpatroon met veel cafeïne, alcohol, MSG*- en Tyramine** rijke producten kan er namelijk voor zorgen dat jouw hoofdpijn/migraine blijvend terugkomt.

Naast de rol van voeding, kunnen diverse spieren ook je hoofdpijn/migraine beïnvloeden. Wat kan een fysiotherapeut doen?  Door oefeningen of een gerichte behandeling te geven, zijn klachten vaak minder heftig of minder vaak aanwezig. Daarnaast worden er adviezen gegeven over houding en in omgang met klachten (onder andere het tijdig gebruiken van medicatie, grenshantering, balans in rust en activiteiten). Onze orofaciaal fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn- en migraineklachten.

Multidisciplinaire aanpak hoofdpijn

Vaak zien we dat de multidisciplinaire aanpak, dus het inzetten van zowel de diëtist als de fysiotherapeut, enorm goede resultaten geeft. Zo hebben we al veel mensen van de hoofdpijn af mogen helpen. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

* MSG staat voor Mononatriumglutamaat en staat ook wel bekend als smaakversterker die in veel kant- en klare producten voorkomt.

** Tyramine is een aminozuur en komt van nature voor in voeding, vooral in gefermenteerde, gegiste en gerookte producten, zoals oude kaas, droge worst en gedroogd fruit.