Thuiskomen na een ziekenhuisopname - Fysiozorg

Thuiskomen na een ziekenhuisopname

Thuis na een ziekenhuisopname

Thuiskomen na een ziekenhuisopname

Wist je dat zo’n 40% van de ouderen na een ziekenhuisopname niet volledig zelfstandig thuis kan functioneren?

Tijdens een ziekenhuisopname nemen je spiermassa en spierkracht af. Bij ouderen gaat de energie voor herstel eerst naar de vitale organen en niet naar de spieren. Toch is het zeker haalbaar om beter en sneller te herstellen met de juiste begeleiding. Wij kunnen hier in de thuissituatie een handje bij helpen!

De fysiotherapeut stelt samen met jou een individueel beweegprogramma 💪samen. Daarnaast word je begeleid door de diëtist. Zij maakt een voedingsplan🥑, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan je eiwitinname. Voldoende eiwitten in combinatie met beweging, zorgt namelijk voor toename van spiermassa en spierkracht.

Geen eiwitten en wel voldoende beweging? De spiermassa zal niet toenemen. Zo geldt ook andersom: geen beweging en wel een goede eiwitinname? De spiermassa zal niet toenemen. De combinatie is dus erg belangrijk!

Indien nodig komt de ergotherapeut bij je thuis om samen te kijken hoe de dagelijkse activiteiten zo zelfstandig mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Met of zonder hulpmiddelen 🦽.

Dit team aan specialisten werkt samen om jou te helpen met je herstel!