Nieuw: Ergotherapie! - Fysiozorg

Nieuw: Ergotherapie!

Nieuw: Ergotherapie!

Goed nieuws! Onder de naam Ergozorg Rijssen bieden wij vanaf nu ook ergotherapie aan! Door zowel fysiotherapie als ergotherapie in huis te hebben, kunnen we je de meest optimale zorg bieden.

Wat doet een ergotherapeut?
Bij ergotherapie staat zelfredzaamheid en behoud van zelfstandigheid centraal. Eten koken, het huishouden en hobby’s uitvoeren lijken allemaal zo vanzelfsprekend. Door lichamelijke en/of psychische klachten kan het echter zo zijn dat je moeite ervaart tijdens het uitvoeren van dagelijkse handelingen.

Door het geven van advies, trainingen en het (preventief) inzetten van hulpmiddelen kan een ergotherapeut je hierbij helpen. Samen met jou wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op:

  • Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen en Huishoudelijke Dagelijkse Levensverrichtingen (het adviseren over aan- en uitkleden, douchen, koken, eten, huishouden en het eventueel inzetten van hulpmiddelen hierbij).
  • Mobiliteit (hulp bij het adviseren en leren omgaan met bijvoorbeeld een scootmobiel, driewielfiets, rolstoel etc.).
  • Adviseren over het verkleinen van valrisico’s in huis.
  • Omgaan met belasting/belastbaarheid.

De behandeling van de ergotherapeut vindt meestal bij je thuis plaats. Zo worden de activiteit en de omgeving zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Lees hier meer over ergotherapie.

Tags: