MamaFit - Fysiozorg

MamaFit

Fysiozorg MamaFit

Wil jij na je bevalling weer zo snel mogelijk fit en sterk zijn? Fysiozorg MamaFit helpt je bij het herstel van je lichaam na je zwangerschap en bevalling!

Nu alle hormonen en veranderingen weer terugkeren naar hoe het was voor je zwangerschap, is het de bedoeling om weer je normale dagelijkse activiteiten op te pakken. Tijdens de zwangerschap zijn je banden en spieren namelijk weker geworden en is het bekken van stand veranderd. Vaak zijn er na de bevalling vragen over hoe en op welke manier de sport of überhaupt het sporten weer opgepakt kan worden. Om je hierin zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, bieden wij Fysiozorg MamaFit aan.

Over het algemeen mag je vanaf 6 weken na de bevalling of 8 weken na een keizersnede weer starten met trainen. Wij gaan je helpen om na de zwangerschap weer te herstellen en om je terug in vorm te krijgen. We richten ons daarbij op herstel van conditie, mobiliteit en algehele fitheid. Daarnaast is er extra aandacht voor de bekkenbodemspieren. Zo leren wij je hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat bekkenklachten zoals urineverlies, verzakkingsklachten of andere problemen zoveel mogelijk voorkomen worden.

Als je nu gericht traint, is je lichaam je in de toekomst dankbaar!

Opzet MamaFit

Fysiozorg MamaFit wordt aangeboden op woensdagavond van 20.00-21.00 uur. Tevens mag je op 1 avond naar keuze deelnemen aan Physiosport (sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut in onze oefenzaal). Je sport in een groep met veel persoonlijke aandacht. Op deze manier kun je jouw persoonlijke doelen behalen in een prettige omgeving. Het trainingsschema wordt zo opgezet dat het een goede voorbereiding is op het hervatten van je eigen sport of dagelijkse bezigheden.  De lessen worden altijd volgens een vast ritme opgebouwd:

  • Warming-up  
  • Kern met individuele en groepsoefeningen 
  • Cooling down 

Voorafgaand aan het Fysiozorg MamaFit programma vindt er altijd een persoonlijk intakegesprek met de bekkenfysiotherapeut plaats. Tijdens de intake geven we je uitleg over de inhoud van de trainingen en brengen we eventuele klachten in kaartOp die manier kunnen we een trainingsprogramma op maat voor je maken. Je kunt de MamaFit lessen volgen tot en met 9 maanden na de bevalling. Na deze periode kun je – indien gewenst – doorstromen naar één van onze reguliere Physiosportgroepen

Kosten

Kosten intake: € 30,00*
Abonnementskosten: € 43,50per maand, maandelijks opzegbaar.  

*Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de MamaFit trainingen. Neem gerust contact met ons voor meer informatie over kosten en vergoedingen.

Dus ben je pas bevallen en heb je weer zin om iets sportiefs te ondernemen? Neem contact op voor meer informatie of meld je aan via onderstaand formulier!

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

 

Bekkenfysiotherapie

Inge ten Brinke Fysiotherapeut-min

Inge ten Brinke

Fysiotherapeut en master bekkenfysiotherapie i.o.

Inge ten Brinke is fysiotherapeut en master bekkenfysiotherapie i.o. Inge heeft veel kennis op het gebied van bekken en sportbegeleiding. Je bent dus in goede handen tijdens de lessen MamaFit!

Contracten met verzekeraars