Informatieavond 20 mei 2019 'Blijf niet zitten met Diabetes!' - Fysiozorg

Informatieavond 20 mei 2019 ‘Blijf niet zitten met Diabetes!’

Informatieavond 20 mei 2019 ‘Blijf niet zitten met Diabetes!’

Op maandag 20 mei 2019 van 19.00 – 21.00 uur organiseert Jansen Fysiozorg een informatieavond ‘Blijf niet zitten met Diabetes!’ Diabetes, ofwel suikerziekte, is een aandoening die leidt tot een te hoog glucosegehalte in het bloed. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid op korte en lange termijn. Van de naar schatting 1,2 miljoen Nederlanders met deze ziekte, zijn er zo’n 200.000 die diabetes hebben zonder het te weten. Misschien bent u wel één van hen.
Onderzoek toont aan dat bewegen en de juiste voeding essentieel is in de bestrijding en preventie van diabetes. Vooral bij diabetes type 2 is er veel winst te behalen voor wat betreft het medicijngebruik. De informatieavond ‘Blijf niet zitten met Diabetes!’ is geschikt voor iedereen met diabetes type 1 of type 2. Ook als u geen diabetes heeft, maar in een voorstadium van diabetes (bijvoorbeeld ten gevolge van overgewicht) is deze avond heel geschikt.
 
Programma
  • Informatie over diabetes door dr. Folkert Visser, internist bij ZGT Almelo. Dr. Visser informeert u over de achtergronden van diabetes, de gevolgen van diabetes en over medicatiegebruik bij diabetes. Ook vertelt dr. Visser over zijn ervaringen op het gebied van het omkeren van diabetes.
  • Invloed van bewegen op diabetes door Lilian Brinkman en Martine Stubbe, fysiotherapeuten bij Jansen Fysiozorg. De fysiotherapeuten van Jansen Fysiozorg geven informatie over de invloed van bewegen op diabetes. Ook wordt er informatie gegeven over het Fysiozorg diabetesprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor (pré)diabetici.
  • Invloed van voeding door Karin ter Halle, diëtiste bij Diëtistenpraktijk ZO GEZOND! Hoe krijg ik mijn bloedsuiker onder controle door middel van voeding? Hoe zorg ik ervoor dat mijn dagelijkse voeding past bij diabetes? De diëtiste van Diëtistenpraktijk ZO GEZOND! geeft informatie over de invloed van voeding op diabetes.
  • Glucose(bloedsuiker)meting. Indien u dit wenst, kunt u uw glucose laten meten door de internist. Op basis van de uitslag kan beoordeeld worden of u mogelijk diabetes heeft.
Dhr. D. van der Leun (huisarts bij Lijn 1 huisartsenpraktijk) en mevr. A. Karperien (podotherapeute) zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
 
Iedereen is welkom tijdens deze informatieavond, ook familieleden en/of andere betrokkenen. U kunt zich hier kosteloos aanmelden voor deze avond of bel naar 0548 – 517956.