Handtherapie | Fysiozorg Rijssen

Handtherapie

Handtherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie en ergotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan handen, polsen en onderarmen. Een handtherapeut is een specialist die zich richt op het herstellen van functie, kracht en beweging in de handen, polsen en onderarmen. 

Het doel is het verbeteren en/of herstellen van de functie van de hand en arm, zodat je je dagelijkse activiteiten weer kunt uitvoeren. Bij Fysiozorg Rijssen wordt de handtherapie uitgevoerd door een ervaren ergotherapeut, zij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van hand- en polsklachten.

Wanneer handtherapie?

Een handtherapeut kan helpen bij blessures, operaties of aandoeningen die de handen, polsen en onderarmen aantasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

Werkwijze handtherapie

We beginnen met een uitgebreid onderzoek van de handfunctie en de oorzaak van de klachten. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op jouw behoeften. 

De behandeling is afhankelijk van de klachten die je ervaart. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende technieken, zoals oefentherapie, spalktherapie, mobilisatie en compressietherapie. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen zoals spalken en braces. Deze hulpmiddelen worden vaak op maat gemaakt door de handtherapeut, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij je klachten.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het aanleren van oefeningen die je thuis uit kunt voeren. Deze oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de kracht, beweging, functie en stabiliteit van de handen, polsen en onderarmen. Daarnaast krijg je adviezen over het voorkomen van klachten in de toekomst.

Samenwerken

Waar nodig overlegt de handtherapeut met andere specialisten, zoals een orthopeed, reumatoloog, neuroloog of plastisch chirurg. Dit zorgt ervoor dat jij de best mogelijke zorg krijgt. 

Ergotherapie

Sophie Hobert

Ergotherapeut | Handtherapeut

Sophie is ergotherapeut met specialisatie handtherapie. Wil je advies over arm- en/of polsklachten? Neem dan gerust contact op voor advies!

Contracten met verzekeraars