Wil je snel van je borstontsteking af? Wij helpen je snel!

Borstontsteking

Borstontsteking (mastitis)
Het geven van borstvoeding gaat niet altijd vanzelf. Sommige moeders kost het meer moeite om borstvoeding te geven. Een reden hiervoor kan een borstontsteking zijn. Het gaat hierbij om een verstopt melkkanaaltje die herkenbaar is als een gevoelige, harde plek in de borst die voelbaar is bij het aanraken of het voeden. De meeste verstopte melkkanaaltjes zijn binnen 48 uur weer vrij, maar wanneer dit niet het geval is kunnen wij mogelijk een oplossing bieden. Borstontsteking komt overigens niet alleen voor bij vrouwen die borstvoeding geven, het kan ook ontstaan bij niet-voedende vrouwen.

Klachten/symptomen

  • pijnlijke plek in de borst, deze plek kan ook rood zijn en gezwollen zijn;
  • griepachtige verschijnselen zoals koude rillingen en spierpijn;
  • verhoging of koorts.

Behandeling
Ultrageluidtherapie is een behandeling waarbij mechanische trillingen zorgen voor micromassage. Warmte van de geluidsgolven zorgt voor toename van de bloedtoevoer, vermindering van ontsteking, zwelling, verlicht de pijn en bevordert de genezing. De pijnlijke plekken van de borst worden lokaal behandeld met de kop van het apparaat. De behandeling geschiedt 1 x per dag waarbij dit in ieder geval de volgende dag herhaald wordt. De behandeling duurt maximaal 20 minuten. Wij adviseren je om voorafgaand aan de behandeling even te overleggen met je verloskundige.

Vergoeding
Behandeling van een borstontsteking middels ultrageluidtherapie valt onder de fysiotherapie. Mits je voldoende verzekerd bent, worden de kosten volledig vergoed door de zorgverzekeraar (vanuit je aanvullende verzekering). Neem gerust contact met ons op voor advies.

“De borstontsteking was over na de laatste behandeling. De melk kon ik eruit kolven! Mijn ervaring met ultrageluid behandeling is erg goed. Ik had een borstontsteking en kreeg van een kennis de tip om dit te proberen. Hier was ik erg blij mee want dat zou betekenen dat ik geen antibioticakuur zou hoeven te gebruiken. Ik kon dezelfde dag al terecht bij de praktijk voor de eerste behandeling. De harde plek zat er al een paar dagen en na drie behandelingen was de plek in de borst weg. De behandeling is geheel pijnloos en ik heb het heel positief ervaren!”

Kely Vrielink

Kely Vrielink

Fysio- en oedeemtherapeut

Wij hebben al bij veel vrouwen een borstontsteking kunnen verhelpen door middel van ultrageluidtherapie. Neem gerust eens contact op met Kely voor vrijblijvend advies. 

Contracten met verzekeraars