BLOG - wat is een PMO? - Fysiozorg

BLOG – wat is een PMO?

BLOG – wat is een PMO?

Wist je dat Jansen Fysiozorg zich ook inzet op de arbeidsmarkt? Regelmatig werken wij mee aan zogeheten PMO’s (Preventief Medische onderzoeken) voor bedrijven. De afgelopen periode heb ik mij – samen met een verpleegkundige en bedrijfsarts – ingezet voor het PMO bij Ter Steege Bouw en Vastgoed te Rijssen. Hoe gaat dat in zijn werk? Bij de medewerkers worden allerlei testen en onderzoeken afgenomen. Zo worden de bloeddruk, cholesterol en glucose gemeten door de verpleegkundige. Ook neemt zij de oog- en gehoortesten af en wordt er een hartfilmpje gemaakt. De resultaten van de onderzoeken worden besproken door de bedrijfsarts.

Het tweede onderdeel wordt door mij afgenomen en bestaat uit een algemeen fysiotherapeutisch onderzoek. Ik onderzoek of er lichamelijke klachten zijn en of deze eventueel werkgerelateerd zijn. Ook stel ik gerichte vragen op het gebied van organisatie en werkbeleving. Wat gaat goed en wat kan beter? Ook voer ik een ‘BackCheck’ uit. De BackCheck is een computergestuurd apparaat waarmee wij op een objectieve wijze de kracht en stabiliteit van de romp in voor-, achter-, en zijwaartse richting meten. Het meet niet alleen de maximale kracht per spiergroep in de romp, maar vergelijkt ook de krachtverhoudingen tussen de verschillende spiergroepen. De computer verwerkt vervolgens de meetwaarden in een grafiek. Op deze manier krijgen we duidelijke en bruikbare informatie van de krachtsverhoudingen en stabiliteit van de rug en dit zorgt voor veel bewustwording. Ik heb veel tips en adviezen kunnen geven en de deelnemers waren erg enthousiast!

Wil je meer weten over PMO’s? Neem dan gerust contact met mij op en ik adviseer je graag!

Susan Stegehuis