McConnell taping concept - Fysiozorg

McConnell taping

McConnell taping

McConnell taping is ontwikkeld door een Australische fysiotherapeute, Jenny McConnell, die sinds de jaren 90 een reputatie opbouwde rond het behandelen van knieklachten en dan met name bij klachten die gerelateerd zijn aan het functioneren van de knieschijf. Vroeger werd alleen rust voorgeschreven, maar dit verandert niets aan het verkeerd sporen van de knieschijf. Tegenwoordig wordt de binnenzijde van de knie specifiek versterkt zowel in kracht als in coördinatie. Er wordt dan ook specifieke aandacht besteed aan de stuggere buitenzijde met rekkingen van het kapsel. De oefeningen worden begeleid met McConnell tape technieken, zodat het verloop van de knieschijf tijdens het bewegen pijnvrij gebeurt. Alleen dan kan de spier aan de binnenzijde optimaal worden getraind.

Na verloop van tijd kunnen de oefeningen zonder tape en met een grotere belasting en moeilijkheidsgraad uitgevoerd worden.

Het McConnell taping concept heeft zijn effectiviteit ook reeds bewezen in andere aandoeningen, namelijk:

  • jumper’s knee;
  • tenniselleboog.

Binnen Fysiozorg zijn een aantal van onze fysiotherapeuten opgeleid als McConnell taping concept therapeut. Mocht je vragen hebben over het McConnell taping concept, neem dan gerust contact met ons op.

baswoesthuis

Bas Woesthuis

Fysio- en manueel therapeut

Hen je knieklachten en wil je meer weten over McConnell taping? Bas heeft veel ervaring op dit gebied en helpt je graag verder. Neem gerust contact op voor advies of voor het maken van een afspraak.

Contracten met verzekeraars