Osteopathie - Fysiozorg

Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze met als doel de beweeglijkheid van alle weefsels in het lichaam te optimaliseren. Dit geldt voor spieren, gewrichten, organen, zenuwen, bloedvaten en de hersenen.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Hij weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms ligt de oorzaak zelfs in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet je maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, incontinentie, maag- en darmklachten.

De osteopaat behandelt niet alleen volwassenen. Ook huilbaby’s, oudere kinderen, baby’s en zwangere vrouwen met diverse klachten zijn bij de osteopaat welkom.

In Nederland zijn de osteopaten verenigd in de NVO, de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie. De vergoeding vindt volledig of gedeeltelijk, afhankelijk van uw polis, plaats vanuit het alternatief pakket uit de aanvullende verzekering.

Contracten met verzekeraars